søndag den 30. september 2012

Opkvikkende kaffesmåkager

Jeg har haft en meget travl uge, og desværre har der ikke været tid til bagning i den udstrækning, som der plejer at være. I aftes kunne jeg dog ikke holde mig fra bagningen, så jeg besluttede at bage opkvikkende kaffesmåkager til mine kollegaer på arbejdet - især til min søde kollega Annette, som lader mig arve hendes blade og magasiner.

Kaffesmåkagerne smager så fint af kaffe og farin. De ser også fine ud, og er meget hyggelige (læs = lette) at lave - især er det hyggeligt, at slutte af med at lægge kaffebønner på hver enkelt kage.

fredag den 21. september 2012

Citron cheesecake på kvark

I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte jeg en cheese cake med kvark, og den blev modtaget med begejstring af veninderne (og dem af deres mænd, som nåede at smage et stykke) i bogklubben. Det er en frisk kage på grund af citronen, og creme smelter helt på tungen. Den er meget skøn.


torsdag den 20. september 2012

Bløde søde blåbærsnitter

Da min kollega (Lise) spurgte mig, om jeg tog imod bestillinger på kage, så havde hun måske ikke forventet, at jeg ville svare ja. Men selvfølgelig svarede jeg uden tøven ja - for jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre med al den kage jeg bager (og i længden er det jo ikke godt, at spise det hele selv, hø hø). Lise skulle på udflugt med hendes søns, Rasmus, klasse, og de ville gerne have kage med. Vi blev enige om jordbærsnitter - altså den klassiske hindbærsnitte men med et andet fyld. Og da jeg så var i gang, bagte jeg også lige en omgang til arbejdets eftermiddagskaffe. Snitterne til arbejdet fik blåbærmarmelade med whisky marmelade imellem, og de smagte skønt. Snitterne er dejlige bløde, og de smager ikke alt for sødt, hvis du passer på med, at give dem for meget glasur. Et absolut hit af en kage hos børn og til kaffen.

tirsdag den 18. september 2012

Klassisk chokoladekage

En klassisk chokoladekage med chokoladeglasur og kokos på toppen.

Det er naturligvis farligt, at kalde det for en klassisk chokoladekage, for der findes jo ekstremt mange forskellige måder, at bage en chokoladekage. Denne variant er dog, det jeg opfatter som den klassiske af slagsen - især fordi den har kokos på glasuren.

Min kæreste er absolut ikke kageglad, og den eneste kage, som han overhovedet gider overveje at spise, er chokoladekage, så denne er naturligvis bagt til ære for ham. Han synes den smagte dejlig, meeennn at den måske kunne have brugt lidt mere chokolade. Nu skal det smage meget (læs; MEGET) af chokolade, for at falde i Jans smag, så jeg vil lade det være op til dig selv, om du vil give den et par tsk chokoladepulver mere. Min dom er, at den smager skønt, er saftig, luftig og har helt tilpas smag af chokolade. Den opfylder alle mine krav til en klassisk chokoladekage - og vil desuden være god som en klassens-time-kage.

søndag den 16. september 2012

Verdens letteste grydebrød

Verdens letteste grydebrød har en sprød skorpe og store lufthuller.

Min kollega, Mikkel, og jeg talte sammen om brød forleden dag. Han fortalte mig, om en opskrift fra youtube på verdens letteste grydebrød. Det lød vældig interessant og næsten for let, for jeg har tidligere forsøgt mig med Chad Robertsons grydebrød på surdej, men det var for langhåret for mig.

Et kig på youtube viste, at der er flere videoer med opskrifter på lignende meget lette grydebrød. Igår aftes rørte jeg dejen sammen, og i morges fik jeg resultatet. Det kan virkelig anbefales, og det er verdens letteste grydebrød. Skorpen er sprød, og brødet er luftigt, hullet, meget mættende og tungt. Tak for tippet Mikkel.

Bagels med kanel og rosiner

Igår bagte jeg igen bagels. Jeg synes der sker så meget i bageprocessen, at de er helt sjove at bage. Jeg brugte den samme grunddej, som jeg tidligere har skrevet om (se den 13. september), og tilføjede blot rosiner, kardemomme og kanel. De smagte dejligt, også ifølge pigerne i min mødregruppe. Vi blev dog enige om, at opskriften sagens kan klare mere kanel. Jeg tilføjede udelukkende 2 spsk., men anbefaler at dette forhøjes til 3 eller 4 spsk.

Sukkerbrødskage med frugt, rom og chokolade

Da jeg skulle besøge mine forældre tidligere på ugen, bagte jeg en sukkerbrødskage, for det er min far vild med, især hvis den også har frugtfyld. I min nyindkøbte bagebog "A piece of cake" af Leila Lindholm, er der et forslag på sukkerbrødsdej og flere forslag på forskellig fyld. Jeg valgte grundopskriften, og mit eget valg af fyld. Resultatet blev godt, og grunddejen skal helt sikkert prøves igen med flere varianter af fyld.




torsdag den 13. september 2012

N.Y. Bagels

Sikke jeg hyggede mig igår aftes. I højt humør bagte jeg bagels, og fulgte med stor interesse bageprocessens faser. Jeg synes det var super sjovt, at se gæring syde, samle dejen til ringe og se dem vokse i det kogende vand.

Inden jeg gik i gang havde jeg grundigt læst på lektien, og været igennem både diverse udklip fra dameblade, set i kogebøger og læst om bagels på danske og udenlandske hjemmesider. Alt sammen for at indsamle alle de bedste tips og tricks til bagels-bagning.

tirsdag den 11. september 2012

Spejlægsmuffins med abrikoser og hvid chokolade

Igår havde jeg fri, så min søn og jeg hyggede med at bage muffins. Muffins er absolut børnevenlig bagning. Og da det hele nu engang skulle være på et barnligt niveau, fik jeg den ide, at lave en lidt anderledes sjov pynt. Synes du også det ligner et spejlæg? Det er det nu altså ikke - men blot hvid glasur med en stykke abrikos på.

Ud over at se sjov ud, så smager spejlægsmuffins også dejligt. De er lidt svampede på den god måde, med en fin balance mellem frugt og sød chokoladesmag. De kan klart anbefales, og det tager kun omkring 20 minutter at røre dejen sammen, og de skal have ca. 15 minutter i ovnen.

Grunddej til pizza (stenovn)

Jeg er netop hjemvendt fra 2 ugers sommerferie i Spanien, og derfor har der også været stille på bloggen. Selv om jeg var på sommerferie, så kunne jeg ikke lade være med at bage lidt, og det blev da også til pizzabunde, koldhævet morgenboller med rosiner, småkager og en fantastisk banankage.

Desværre fik jeg udelukkende taget et billede af stenovnspizzaerne (i ovnen), så det er den eneste bagning (er det et ord? :-)), som jeg vil skrive om, for jeg synes billeder af det endelige resultat er et must. Banankagen får jeg et billede af en anden gang, for den bager jeg 100 % sikkert igen, for det er den bedste banankage, jeg har bagt til dato.

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage