torsdag den 17. oktober 2013

Friisenborg bradepandekage med æbler

En sandkage med æbler og sød marmelade på toppen.

Kagen er fra Den Blå Bagebog, og ideen med æblerne på toppen er super fin. Desuden smager det dejligt sødt med marmeladen i kernehusets huller.

Kagen består af en sandkagebund, hvor der ovenpå lægges skrællede æbler udhulet for kernehuset og skåret i skiver. I midten af hver skive lægges en klat marmelade af eget valg.



Jeg synes dog, at sandkagebunden blev for tør, så en anden gang vil jeg helt sikkert bruge en sukkerbrødskagedej (for eksempel fra denne opskrift: http://mullehuset.blogspot.dk/2013/10/klassisk-drmmekage.html#more

Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
Omkring 45-60 minutters tilberedningstid og ½ times i ovnen.

Det skal du bruge til 1 bradepande: 
300 g smør
225 g sukker
4 æg
500 g hvedemel
6 tsk bagepulver
1 dl sødmælk
4-5 æbler
50 g marmelade af eget valg (jeg brugte jordbærmarmelade)
2 spsk sukker og 1 tsk vaniljesukker blandes og drysses over kagen

Smør og rasp til formen.

Sådan gør du: 
Skræl æblerne og skær kernehuset ud f.eks. med en kernehusudstikker.
Skær æblerne i skiver.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Smørret skal være blødt, så giv det eventuelt lidt tid i mikroovnen eller over et vandbad.
Pisk så smørret sammen med sukkeret.
Pisk et æg i ad gangen.
Mel og bagepulver blandes i en anden skål, røres sammen og drysses i dejen skiftevis med mælken.
Hæld dejen i en smurt bradepande drysset med lidt rasp.
Læg æbleskiverne på dejen og læg en klat marmelade i hvert hul.
Bland 2 spsk sukker og 1 tsk vaniljesukker og drys det over æblerne.
Bag kagen i 30 minutter.

Opbevaring og holdbarhed: 
Kagen smager bedst samme dag, som den er bagt, for ellers bliver kagen lidt tør. Når kagen er afkølet, skal den opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Tips! 
Hvis du vil bage en mindre potion af kagen, så kan du gøre som jeg, og halvere indholdet af ingredienserne.Desuden dryssede jeg med Dr. Oetkers Bourbon Madagascar vanilje, og derfor er der lidt sorte drys på kagen.

Inspiration: 
Kagen er fra Den Blå Bagebog.



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage