mandag den 30. december 2013

Hindbær kransekage

Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. 

Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårsaften?

Citronen er ikke gennemtrængende i smagen, men kransekagerne har en mere frisk smag i alt det søde med både citronen og de frysetørret hindbær.

Dejen fik også lidt lidt rød frugtfarve, så kagerne blev helt lyserøde, men det kan du selvfølgelig undlade. Jeg synes, at de blev mere gennemført med den lyserøde farve, men måske det er for grænseoverskridende (smil). Godt Nytår!

Sværhedsgrad: 
Let-middel.

Tidsforbrug: 
45-60 minutters tilberedningstid og 10 minutters bagetid.

Det skal du bruge til 28-30 stk. på ca. 4½ cm: 
375 g marcipan (eller Kranse XX)
150 g flormelis
Skal fra ½ citron (fintrevet)
2 spsk frysetørret hindbær
2 tsk rød frugtfarve
1 tsk hindbær essens
3/4-1 æggehvide

Ekstra flormelis til bordet.

Glasur: 
100 g flormelis
Nogle spsk kogende vand
Et par dråber rød frugtfarve
Lidt frysetørret hindbær til at sætte på toppen

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 210 grader almindelig over- og undervarme.
Hæld marcipan, flormelis, citronskal, hindbær, frugtfarve og essens i en skål og ælt det sammen ved at hæld lidt æggehvide i ad gangen.
Brug en spiseske til at hælde æggehviden i dejen lidt ad gangen, ellers risikerer du at hælde hele hviden i, da den er svær at skille, også selv om den piskes lidt.
Dejen må ikke være for tør, så den sprækker, men den må heller ikke være klistret.
Tril dejen i stænger (ca. 2 cm i diameter) på et flormelis drysset bord.
Skær stængerne i skiver på 4½-5 cm.
Form stykkerne til små trekantstoppe, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. De kan sagens alle være på bagepladen, for de hæver ikke.
Bag kagerne øverst i ovnen i 10 minutter, til de har fået en let gylden farve på toppen. Sæt en bageplade i ovnen under bagepladen med kagerne, så de ikke får for meget i bunden.
Lad kagerne afkøle på bagepladen.

Bland ingredienserne til glasuren og sprøjt den på kagerne (brug f.eks. en frostpose, hvor du klipper et lille hul). Efter hver kage har fået glasur, lægger du frysetørret hindbær på toppen (Hvis du sprøjter glasur på dem alle, så kan hindbærene ikke sidde fast, fordi glasuren når at tørre).

Holdbarhed og opbevaring: 
De afkølet kransekager kan holde sig i flere dage i køleskabet. Du kan også fryse dem ned (også med glasuren). Når du skal bruge kransekagerne, tager du dem op ad fryseren 4-5 timer før de skal spises.

Tips!

Hvis du vil se en opskrift på kransekage med nougat, så se: her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/12/kransekage-med-nougat.html

Inspiration: 
Denne opskrift er inspireret af en opskrift jeg så i et Femina blad (51/2012).





Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage