Dejlige tykke pandekager med banan.
Min søn er vild med pandekager, og jeg er vild med at bage dem. Vi har eksperimenteret med flere forskellige smagsvarianter, og denne gang var det så med banan. De er super gode, og kan spises helt uden noget tilbehør, eller med alt det sædvanlige tilbehør, som man kan finde på at servere til pandekager - kun fantasien sætter grænsen. En gang da vi besøgte min veninde Jennie, serverede de flødeboller og is til.
Sværhedsgrad:
Let
Tidsforbrug:
Ca. 20 minutters tilberedningstid, 15 minutters hviletid og ca. 1 time på at stege pandekagerne.
Det skal du bruge til ca. 25 stk.
3 æg
2 spsk sukker
2 spsk citronsaft
1 spsk vaniljesukker
½ tsk groft salt
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
300 g hvedemel
2 mellemstore (gerne overmodne) bananer
5-6 dl kærnemælk
2 dl mælk
30 g smør
Smør til stegning
Sådan gør du:
Pisk æg med sukker, citronsaft, vaniljesukker og salt.
I en anden skål blander du natron, bagepulver og hvedemel.
Pisk melblandingen i æggemassen til en tyk dej.
Mos bananerne med en gaffel og pisk dem i dejen.
Imens du pisker, hælder du kærnemælk, mælk og smeltet smør i dejen. Start med 5 dl. kærnemælk, og synes du dejen er for tyk, så giv den ½-1 dl. kærnemælk mere.
Stil dejen på køl i minimum 15 minutter, men gerne op til 3 timers tid (skålen skal være tildækket).
Varm en pande og smelt lidt smør på den, hæld lidt pandekagedej på, og steg pandekagen i 1-2 minutter til den er gylden. Vend pandekagen og steg den på modsatte side.
Pandekager, pandekager, pandekager...
Hvis du søger en opskrift på klassiske pandekager, så prøv at kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/05/klassiske-pandekager.html#more
Eller på små brunch pandekager, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2012/10/sma-brunch-pandekager.html
Eller chokoladepandekager, eller tykke kærnemælkspandekager... kig under menuen "bagening uden ovn".
Holdbarhed og opbevaring:
Pandekagerne kan spises både kolde og lune, og de kan sagens genvarmes i ovnen. Pandekagerne smager godt op til 3 dage efter, at de er bagt, og skal blot opbevares i køleskabet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk:
Da jeg først havde bagt kærnemælkspandekagerne, kom ideen helt af sig selv, at de også skulle prøves med banan i. Det er så skægt, at bagepandekager med diverse smagsvarianter.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar