tirsdag den 15. september 2015

Endnu en klassisk chokoladekage

Chokoladekage med tyk glasur                                                                           Her er opskriften på en chokoladekage, som har en masser plusser:                                                                               + Den er meget let at tilberede.               + Den kan holde sig i flere dage i køleskabet (og kan også fryses ned).     + Den smager rigtig godt af chokolade.    + Det er en oplagt kollega-kage eller klassens time kage (KTK).
Sværhedsgrad
Let 

Tidsforbrug
Ca. 20 minutters tilberedningstid og 40 minutters bagetid. 

Det skal du bruge til ca. 16 stk. (alt efter størrelsen pr. kage) 
40 g kakao (ca. 6 spsk med top) 
250 g hvedemel 
300 g sukker 
1 tsk natron 
1 tsk bagepulver 
2 æg 
150 g smør, smeltet 
2½ dl vand 
100 g mørk chokolade (kan undlades) 

Glasur
3 spsk kakao
200 g flormelis 
2 tsk stødt kanel (kan undlades) 
2 spsk smør 
½ dl mælk 

Bages i...
Et fad på 30 x 35 cm (lige lidt mindre end en halv størrelse bradepande) med bagepapir. 

Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader almindelig under-over-varme. 
Bland kakao, mel, sukker, natron og bagepulver i en skål. 
Smelt smørret i en gryde og hæld vandet i, og rør det i dejen. 
Pisk æggene i en skål for sig selv, og rør dem i dejen. 
Hak chokoladen groft og rør den i dejen. 
Hæld dejen i dit fad beklædt med bagepapir og bag kagen i 40 minutter midt i ovnen. 
Du kan se om kagen er bagt tilstrækkeligt, ved at stikke i kagen og hænger der ikke dej ved, er den færdigbagt. 
Lad kagen køle lidt af før du giver den chokolade på. 
Rør ingredienserne sammen til glasuren og hæld den over kagen. Smør glasuren jævnt ud med en dejskraber - som eventuelt dyppes i kogende vand. 

Opbevaring og holdbarhed
Kagen kan opbevares i køleskabet, og den kan sagens holde sig i 5 dages tid. 
Du kan lune kagen i mikroovnen, hvis den skal serveres lun. 
Kagen kan også med fordel fryses ned, og tages op ca. ½-1 times tid før den skal serveres. 

Inspiration
Denne opskrift er fra Gyldendals bagebog, hvor den går under navnet "Mormors amerikanske chokoladekage". Hvorfor den tildeles det amerikanske, aner jeg ikke! Jeg har tilføjet chokoladestykkerne, men de kan selvfølgelig undlades. 









Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage